Die Themen in den Wissensnachrichten: +++ Was wir am liebsten essen, liegt teilweise an den Genen +++ Forscher: Hitzeschutz sollte europaweit ernst genommen werden +++ Meeresbehörde schiebt Entscheidung über Tiefseebergbau auf +++
Weiterführende Quellen zu dieser Folge:
- Jahreskongress der American Society for Nutrition
- Comprehensive genomic analysis of dietary habits in UK Biobank identifies hundreds of genetic associations, Nature Communications 19.03.2020
- Heat-related mortality in Europe during the summer of 2022, Nature Medicine, 10.07.2023
- Artenschutz durch Braukunst: Forschungsprojekt zeigt Eignung der seltenen Dicken Trespe für die Bierherstellung, Universität Bayreuth, 21.07.2023
- Postreproductive female killer whales reduce socially inflicted injuries in their male offspring, Current Biology, 20.07.2023
- Probiotics: elixir or empty promise?, The Lancet Gastroenterology & Hepatology, 02, 2019
- Contribution of cultural heritage values to steppe conservation on ancient burial mounds of Eurasia, Conservation Biology, 10.07.2023